Het gebruik

Het gebruik

1. Waarom zou ik gebruikte licenties kopen?

Bij een inventarisatie van uw licentiepositie kan blijken dat u licenties te kort komt. Nieuw kopen is dan de eerste mogelijkheid waar uw partners mee zullen komen. Dit is echter ook de duurste mogelijkheid. Als u geen behoefte heeft aan de nieuwste versies, kunt u er ook voor te kiezen om licenties te kopen voor de software versie die u in gebruik heeft. Koopt u bij License Masters® gebruikte licenties, bijvoorbeeld Office 2010 dan bespaart u veel geld ten opzichte van nieuwe licenties.

2. Is er een risico verbonden aan gebruikte licenties?

Nee. Gebruikte licenties zijn even goed als nieuwe licenties. Ook het aanschafproces kent geen risico’s. De jurisprudentie is duidelijk en License Masters® verstaat haar vak. Wij zorgen ervoor dat de verkoop/aankoop netjes en volgens de regels verloopt.

3. Ik ben erachter gekomen dat mijn bedrijf niet compliant is met Microsoft door eigen onderzoek of door een audit. Kan ik een tweedehands licentie aankopen om het probleem te verhelpen?

Ja. Bedrijven mogen wettelijk tweedehands licenties kopen om een incompliance situatie op te heffen.  Veelal blijkt deze incompliance na een “friendly” audit door een aan Microsoft gelieerd bedrijf of door een BSA audit. In dit soort gevallen is het aan te raden om tweedehands licenties aan te schaffen. Immers, bij Microsoft kunt u alleen de laatste (duurdere) versies aanschaffen, terwijl de incompliance veelal over oudere versies gaat. Onnodig te zeggen dat softwareleveranciers u deze mogelijkheid niet aanbieden of vermelden.  Software bedrijven geven vaak aan dat het verboden is, maar laat u niet misleiden: de wetgeving en jurisprudentie is duidelijk en ook softwareleveranciers dienen zich hieraan te houden.

4. Kan ik gebruikte software kopen als ik al een Select of Enterprise overeenkomst heb met Microsoft, rechtstreeks of via een (Large Account) Reseller?

Ja, dit is mogelijk. U dient wel in uw eigen administratie goed de herkomst van de software te registreren. Implementatie van Software Asset Management (incl. tooling) kan hier zeker bij helpen. License Masters® biedt professioneel advies op dit gebied. Neem contact op via (neem contact op.)

5. Ik wil graag een eerdere versie van een product kopen zoals Microsoft Office 2007, omdat ik nog geen reden heb om over te stappen naar een nieuwere versie. Hoelang zal Microsoft deze producten blijven ondersteunen?

U kunt deze informatie vinden op de websites van Microsoft.

6. Kunnen de licenties gebruikt worden in alle branches?

Ja, de door License Masters® geleverde licenties kunnen in alle branches worden gebruikt.

Lees meer over:
 
De transactie

Juridisch

Overig