Licentie onderzoek

Een licentieonderzoek kent verschillende redenen. Soms wordt de compliance onderzocht voor een specifieke leverancier. Een andere keer wordt de compliance van een geheel bedrijf bekeken. Bijvoorbeeld in het geval van fusies of afstotingen wordt dit steeds vaker onderzocht.
Het komt echter ook vaak voor dat bedrijven een project of change uitvoeren die (mogelijk) impact heeft op licenties.

In de bovenstaande gevallen kan aan License Masters® gevraagd worden om een onderzoek te doen naar de huidige situatie en naar de mogelijkheden voor de toekomstige situatie. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de goedkoopste oplossing, maar vooral naar een oplossing die beheersbaar is en goed bij uw bedrijf past.

Afhankelijk van de omvang van de organisatie zal het onderzoek handmatig worden uitgevoerd of zal een gespecialiseerde Software Asset Management (SAM) tool worden geïnstalleerd om inzicht te krijgen in de aanwezige software installaties. WanneEr wenselijk kan dit een goede basis zijn voor een doorlopend SAM proces.

Het resultaat van het licentieonderzoek is een rapport waarin wordt beschreven welke situatie is aangetroffen, wat het doel van het onderzoek is en één of meer voorstellen om tot compliance te komen. Een compliance onderzoek geeft dus ook aan wat de kosten zouden zijn om weer compliant te worden.

Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door het bedrijf Prof-IT Group B.V. dat zich volledig heeft gespecialiseerd in Software Asset Management. Dit omvat het gehele traject vanaf licentieonderzoeken, via audit management, tot tool selectie, tool implementatie en proces implementatie. In samenwerking tussen Prof-IT Group B.V. en License Masters® B.V. wordt bij een incompliance een aanbod gemaakt waarin tweedehands licenties de totaalkosten behoorlijk zullen verlagen. Wanneer blijkt dat u teveel licenties heeft dan gaan we voor u kijken of die licenties verkoopbaar zijn.

Lees meer op

www.prof-it-group.nl
image001